400 jaar Schutterij Sint Sebastianus Gronsveld

ProgrammaPaasmaandag 22 april 2019
De beroemde vraag 'Broonke v'r of broonke v'r neet?' hoeft dit jaar eigenlijk niet gesteld te worden. Die vraag wordt immers in 2020 weer officieel aan de 'sjötte' voorgelegd. Maar bij gelegenheid van het 400-jarig bestaan van onze schutterij zal op paasmaandag wél een unieke jubileumvergadering belegd worden. We openen dit jubileumjaar, hoe kan het ook anders, in stijl.

Vrijdag 31 mei 2019
Op het Gronsvelder Kerkplein zal 's avonds een toneelstuk worden opgevoerd in samenwerking met de stichting Grueles. In een sfeervolle entourage zal op bijzondere wijze het ontstaan van onze Koninklijke Schutterij St.-Sebastianus ten tonele worden gebracht. Schutterij en blaasmuziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dus na afloop is het muzikale woord aan een blaaskapel.

Feestweekend met Pinsteren van vr 7 juni t/m zo 9 juni 2019
Locatie van dit festijn is de feestweide aan de Wijngaardsvoetweg.

Vrijdag 7 juni 2019
We beginnen met een rondgang 'in vol ornaat' door Gronsveld en Rijckholt. Aansluitend is er een traditioneel galabal, dat officieel geopend wordt door de koning en koningin van onze schutterij. De Koninklijke Harmonie van Gronsveld zal een nieuwe Bronkmars ten gehore brengen, dat speciaal gecomponeerd is ter ere van het 400-jarig bestaan van de schutterij. Deze gala-avond wordt muzikaal natuurlijk opgeluisterd door een toporkest.

Zaterdag 8 juni 2019
Deze dag staat in het teken van de jeugd en de senioren. In samenwerking met de Sint- Martinusschool, de Huiskamer van Gronsveld en de Sint Maartengroep Gronsveld wordt een feestelijke activiteitenmiddag georganiseerd voor de jongeren. De ouderen kunnen onder het genot van een hapje en een drankje genieten van een tentoonstelling waarbij oud beeld- en geluidmateriaal te zien en te beluisteren is. Herinneringen kunnen worden opgehaald en verhalen van vroeger verteld. Ook deze avond is er livemuziek: een 6-koppige band zorgt met een spetterende show voor gegarandeerd spektakel.

Zondag 9 juni 2019
Op deze dag draait alles om verbroedering. Diverse schutterijen en harmonieën uit de gemeente Eijsden-Margraten en omstreken trekken rond en verzorgen een indrukwekkend defilé. We beginnen met een gebroederlijk ontbijt voor alle deelnemers aan het defilé. De korpsen presenteren zich na de rondgang op het Gronsvelder Kerkplein en daarna storten we ons weer in het feestgedruis in de feestweide. Een energieke, verrassende en unieke Zuid- Limburgse band zorgt voor een feestelijke afsluiting.

Op 23, 24 en 25 juni 2019 wordt Bronk gevierd. Ook deze Bronk zal bijzonder zijn en in het teken staan van het 400-jarig jubileum.