Programma van het Jubileum

Paasmaandag 22 april 2019

De beroemde vraag 'Broonke v'r of broonke v'r neet?' hoeft dit jaar eigenlijk niet gesteld te worden. Die vraag wordt immers in 2020 weer officieel aan de 'sjötte' voorgelegd. Maar bij gelegenheid van het 400-jarig bestaan van onze schutterij zal op paasmaandag wél een unieke jubileumvergadering belegd worden. We openen dit jubileumjaar, hoe kan het ook anders, in stijl.

Vrijdag 31 mei 2019

Op het Gronsvelder Kerkplein zal 's avonds een toneelstuk worden opgevoerd in samenwerking met de stichting Grueles. In een sfeervolle entourage zal op bijzondere wijze het ontstaan van onze Koninklijke Schutterij St.-Sebastianus ten tonele worden gebracht. Schutterij en blaasmuziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dus na afloop is het muzikale woord aan een blaaskapel.

Feestweekend met Pinksteren van vr 7 juni t/m zo 9 juni 2019

Locatie van dit festijn is de feestweide aan de Wijngaardsvoetweg.

Vrijdag 7 juni 2019 We beginnen met een rondgang 'in vol ornaat' door Gronsveld en Rijckholt. Aansluitend is er een traditioneel galabal, dat officieel geopend wordt door de koning en koningin van onze schutterij. De Koninklijke Harmonie van Gronsveld zal een nieuwe Bronkmars ten gehore brengen, dat speciaal gecomponeerd is ter ere van het 400-jarig bestaan van de schutterij. Deze gala-avond wordt muzikaal natuurlijk opgeluisterd door een toporkest.

Zaterdag 8 juni 2019 Deze dag staat in het teken van de jeugd en de senioren. In samenwerking met de Sint- Martinusschool en de Huiskamer van Gronsveld wordt een feestelijke activiteitenmiddag georganiseerd voor de jongeren. De ouderen kunnen onder het genot van een hapje en een drankje genieten van een tentoonstelling waarbij oud beeld- en geluidmateriaal te zien en te beluisteren is. Herinneringen kunnen worden opgehaald en verhalen van vroeger verteld. Ook deze avond is er livemuziek: een 6-koppige band zorgt met een spetterende show voor gegarandeerd spektakel.

Zondag 9 juni 2019 Op deze dag draait alles om verbroedering. Diverse schutterijen en harmonieën uit de gemeente Eijsden-Margraten en omstreken trekken rond en verzorgen een indrukwekkend defilé. De korpsen presenteren zich na de rondgang op de feestweide voor een korte taptoe. Een energieke, verrassende en unieke Zuid- Limburgse band zorgt voor een feestelijke afsluiting.Op 23, 24 en 25 juni 2019 wordt Bronk gevierd. Ook deze Bronk zal bijzonder zijn en in het teken staan van het 400-jarig jubileum.

400 jaar schutterij Gronsveld